Pictadev the Instagram Web Viewer

#Solat

Posts tagged as #solat on Instagram

#Maksud #musafir, mukim & bermastautin serta berapa #hari #boleh #jamak #qasar

#hukum #fatwa #solat #Islam #Muslim
#Maksud #musafir, mukim & bermastautin serta berapa #hari #boleh #jamak #qasar

#hukum #fatwa #solat #Islam #Muslim
#Maksud #musafir, mukim & bermastautin serta berapa #hari #boleh #jamak #qasar

#hukum #fatwa #solat #Islam #Muslim
#Maksud #musafir, mukim & bermastautin serta berapa #hari #boleh #jamak #qasar

#hukum #fatwa #solat #Islam #Muslim
Semangat pagi bun
Semangat kembali ke kehidupan nyata. Heheheheh... setelah libur panjang saatnya beraktifitas seperti biasa ya bun
.
Bun, uang THR anak2 m
Paytren bisnis masa depan cocok untuk semua kalangan masarakat.

JALAN CERDAS MENUJU BAITULLOH

Langsung klik disni👇👇 http://bit.ly/DAFTARINPAYTREN
Dalam sibuk beraya ni, jgn lupa pada yg tersayang... (kata sayang Allah, sayang Nabi, solatlah...wherever you may be).
.
Allah SWT khabarkan dalam firman
Apapun profesi anda saat ini smua bisa jdi pengusaha. .
PayTren cocok untuk dijadikan pekerjaan sampingan yang tak mengganggu pekerjaan kita saat ini.
.
Bi
Semangat pagi bun
Semangat kembali ke kehidupan nyata. Heheheheh... setelah libur panjang saatnya beraktifitas seperti biasa ya bun
.
Bun, uang THR anak2 m
Semangat pagi bun
Semangat kembali ke kehidupan nyata. Heheheheh... setelah libur panjang saatnya beraktifitas seperti biasa ya bun
.
Bun, uang THR anak2 m
Semangat pagi bun
Semangat kembali ke kehidupan nyata. Heheheheh... setelah libur panjang saatnya beraktifitas seperti biasa ya bun
.
Bun, uang THR anak2 m
Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.

Bismillah
Doa Usai Shalat Sunnah Qabliyah Shubuh
Dikisahkan dalam riwayat Ibnu Sinna, sebagaimana dikutip Ima
Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.

Bismillah
Doa Usai Shalat Sunnah Qabliyah Shubuh
Dikisahkan dalam riwayat Ibnu Sinna, sebagaimana dikutip Ima
Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.

Bismillah
Doa Usai Shalat Sunnah Qabliyah Shubuh
Dikisahkan dalam riwayat Ibnu Sinna, sebagaimana dikutip Ima
Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.

Bismillah
Doa Usai Shalat Sunnah Qabliyah Shubuh
Dikisahkan dalam riwayat Ibnu Sinna, sebagaimana dikutip Ima
Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.

Bismillah
Doa Usai Shalat Sunnah Qabliyah Shubuh
Dikisahkan dalam riwayat Ibnu Sinna, sebagaimana dikutip Ima
Keutamaan bersedekah
------------------
Sahih al-Bukhori:1321

عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ قَالَ
Bola.. Bola jugak tau.. alang2 dah bangun jam 2 or 3 pagi ni nak tengok Piala Dunia 2018 pergi ambil wudhuk dulu then buatlah solat tahajjud 4 rakaat 2 sal
#Repost @gigit.sunnah_
• • • • •
Ustadz Khalid Basalamah

Menghadirkan hati dalam shalat dan khusyu di dalamnya adalah (hal) yang sangat penting
Peringatan buat diri dan kalian semua 😊
.
.
#Islam #muslim #muslimgraphicdesigner #muslimgraphiccomunnity #quotes #solat #ashrafbakar
Bagaimana mungkin sosok perempuan kuat itu bisa hilang dari ingatan kita? Jika ialah orang yang bersedia mendedikasikan hidupnya untuk berdiri dan menopang
Alhamdulillah punya “smart hafiz”... pengantar tidurnya bukan nonton youtube di hp 😇 
Gak was2 lagi anak saya terkena radiasi hp atau dengan konten
If you want Allah to speak to you, read the Quran, and if you want to speak to Allah, stand up for prayer (Hasan Al Basri) 🌸🌸 .
.
#prayer #solat #s
[Swipe]
.
Coba, emang baik banget kan? 😉
.
Tag sahabat kamu untuk saling mengingatkan 😁

#muslim #muslimah #pemudahijrah #hijrah #tauhid #selfreminde
@taqlimbersama ayo solat ayo tobat #solat #tobat
Semoga setelah melalui bulan yang penuh berkan dah kembali ke fitrah kita dapat menjadi salah satu orang y
Best apps Qiblafinder with Google ni wei, rasa confident dengan arah kiblat sebab dia guna teknologi augmented reality (AR). Hala terus straight kat Kaabah
#latepost#solat idul fitri
Sesekali macam ni ok la.. kalau selalu mcm ni akan menjadi riak.. berpakaian la bersederhana yang boleh dibawa solat ke Masjid.. kelak pakaian2 ni akan dih
Ustadz Khalid Basalamah

Menghadirkan hati dalam shalat dan khusyu di dalamnya adalah (hal) yang sangat penting dan merupakan ruh shalat. Maka seyogyanya s
#Repost @gigit.sunnah_
• • •
Ustadz Khalid Basalamah

Menghadirkan hati dalam shalat dan khusyu di dalamnya adalah (hal) yang sangat penting dan meru
Esk jangan lupa semua...ingat waktunya....harap2 trendingla#janganlupatonton#solat magribdulu#InshaAllahtrending
Mike McCready took a polaroid and one of my colleagues just waved and my face is not there😭Still it was unforgetable night with @pearljam and passed tam
update: 19/06/2018
.
Telekung PALING TRENDING 2018 - Telekung Pasteleena 👍🏻
.
Tak tahu nak berikan hadiah exclusive untuk wanita paling istimewa dala
Ustadz Khalid Basalamah

Menghadirkan hati dalam shalat dan khusyu di dalamnya adalah (hal) yang sangat penting dan merupakan ruh shalat. Maka seyogyanya s
5 Syawal 1439 🌹Untuk renungan bersama🌹

Hidup yang  kelam kabut datang dari solat yang kelam kabut,

Hidup tak menentu datang dari solatnya yang tak
Bismillah,
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Ustadz Riyadh Bajrey, Lc
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Jumhur ulama (mayoritas) berpandangan bahwa hukum melurus
Arisan Promo Juni masih Buka sampai 30 Juni ya bun, silakan yang mau ikut arisan produk edukasi melalu arisan dan nabung bisa daftar dari sekarang 😉
.
#
.
📚 Bahagianya Apabila Zakatmu Diterima Allah
💰 RM20

Sinopsis

Ambillah (sebahagian) daripada harta mereka menjadi sedekah, supaya dengannya kamu me
#selfy#solat#lebaran😇😘😘
While waiting 😜

#throwback #firstday #raya #pergi #masjid #solat #aidilfitri #withfamily
#Repost @gigit.sunnah_
• • •


Home  Ibadah  Sholat

Ibadah

Sholat

Hukum Memejamkan Mata Ketika Shalat

By Ustadz Ammi Nur Baits -

Oct 16
Dulu tak mengaji semua sy LIKE. Tapi bila dah mengaji, faham agama dan tahu mcm mana boleh terlibat akan mendatangkan dosa, sekarang ni saya berhati2. Seba
“Dua orang Muslim yang bertemu, lalu keduanya saling berjabat tangan, niscaya dosa keduanya diampuni oleh Allah sebelum mereka berpisah.” (HR. Abu Dawu
#1 #syawal  selepas selesai #solat #eid #eidmubarak
Bijak Solat

Sebuah buku yang mengandungi panduan lengkap mengenai ibadah Solat bermula dari mengambil wudhuk, cara mendirikan solat, hinggalah kepada ziki
Bimbingan Solat Remaja (Hard Cover)

Remaja merupakan anak-anak muda yang berada dalam lingkungan 13 tahun hingga 19 tahu. Mereka mula keluar dari dunia ka
Bimbingan Solat Remaja (Hard Cover)

Remaja merupakan anak-anak muda yang berada dalam lingkungan 13 tahun hingga 19 tahu. Mereka mula keluar dari dunia ka
Sebelum aku gi kerja, aku nak cerita sikit apa jadi tadi

Td aku terjaga dari tidur sbb aku terdengar kucing aku bergaduh. Aku terus lari turun ke bawah na
Waiting me praying, aww... #solat #netepan

Loading